Muzikinė popietė

Spalio 11 dieną Turgelių „Aistuvos“ gimnazijos 5–IVG klasių mokiniai ir mokytojai rinkosi į  netradicinę lietuvių kalbos pamoką. Gimnazijos salėje vyko Rytų Lietuvos mokytojų sąjungos renginys – literatūrinė-meninė kompozicija, skirta Lietuvių valstybinės kalbos įstatymo metinėms paminėti.
Gimnazijos direktorė Aušra Voverienė pristatė RLMS pirmininkę Danguolę Sabienę bei programos koordinatorę Ramutę Zungailienę.
Programą, pradėtą RLMS pirmininkės Danguolės Sabienės sveikinimu, tęsė mokytojos Liutgarda Čepienė, Birutė Gaučienė ir Inga Gučienė. Pirmiausia atlikėjos daina pasveikino mokytojus su praėjusia profesine švente – Mokytojų diena. Mokytoja, buvusi Lietuvos radijo ir televizijos diktorė Liutgarda Čepienė skaitė poeziją ir žymių žmonių žodžius apie gimtąją kalbą, priminė susirinkusiems, kad 1988 m. lapkričio 18 dieną lietuvių kalbai grąžintas valstybinės kalbos statusas, o 1992 m. UNESCO lietuvių kalbą išrinko pačia gražiausia kalba pasaulyje. Antrą ir trečią vietas tuo tarpu užėmė norvegų ir italų kalbos. Viešnia ragino moksleivius gerbti ir branginti didžiausią turtą – gimtąją lietuvių kalbą. Gražiausias eiles bei savo kūrybos ir kitų autorių dainas apie gimtinę Lietuvą, pavasarį, meilę, kalbą susirinkusiems dovanojo mokytojos Birutė Gaučienė ir Inga Gučienė.
Renginyje dalyvavo ir Turgelių miestelio bibliotekininkė Ilona Rakalovič.
Dėkojame Rytų Lietuvos mokytojų sąjungos pirmininkei Danguolei Sabienei, renginio rėmėjui Cingų fondui, programos koordinatorei Ramutei Zungailienei ir atlikėjoms Liutgardai Čepienei, Birutei Gaučienei ir Ingai Gučienei už šventę sielai.
20241011_140714 (1) 20241011_140422 (1)